Ingeniør Paul Waldemar Meyer og Tandlæge Alf Emmik


Tandlægens navn ofte fejlagtigt skrevet "Emmich". Meyer & Emmik: Generelt

Alf Jens Emmik - Person med den efterlyste tandlæges papirer fundet i 1963


Franske aviser skriver om Emmik 1963OVERSÆTTELSE:

En rejsendes død ved fald på skinnerne fra (toget) Paris-Hendaye stiller undersøgerne over for en gåde.

Papirerne, som er fundet på liget, lod formode, at det drejede sig som en dansker, Okla Kempff-Andersen, 45 år gammel, hotelmand, bosat i Lima og på rejse til Madrid. Den dødes tegnebog indeholdt 3.000 francs i diverse valutaer.

Undersøgelserne, der udføres for at kunne underrette den uheldige rejsendes familie om hans død, som helt sikkert skyldes en fejl i lukningen af en dør, som vender ud mod sporene, afslørede, at identiteten er falsk.

Den døde fra (toget) Paris-Hendaye synes i omtrent 15 år at have brugt identiteten på en fredelig dansker, som stadig er i live. Men hvorfor? Det er det, som myndighederne og et danske politi bestræber sig på at klarlægge.OVERSÆTTELSE:

Danskeren, som faldt ud af (toget) Paris-Hendaye i nærheden af Tours er identificeret.

Han var eftersøgt af politiet i sit hjemland.

Natten mellem 25. og 26. juni faldt en rejsende i (toget) Paris-Hendaye ud på sporene i La Ville-aux-Dames i nærheden af Tours og blev dødeligt kvæstet.

I løbet af undersøgelserne af omstændigheder ved dette styrt, som viste sig at skyldes en ulykke, fandt gendarmerne fra St-Pierre-des-Corps på den døde identitetspapirer på navnet Okla Kempff-Andersen, 45 år, dansk statsborger, 45 år gammel, hotelmand, boende i Lima og på rejse til Madrid.

De varskoede straks de danske myndigheder, så den forulykkedes familie kunne blive underrettet om ulykken. Men deres overraskelse blev enorm, da de fik at vide af de samme myndigheder, at passageren fra "Paris-Hendaye"-toget ikke kunne være Okla Kempff Andersen, da denne levede i bedste velgående i København.

Det danske politi har opklaret mysteriet og klarlagt den rejsendes sande identitet. Det drejede sig om en vis Jens Emmick, født den 24. marts 1915 i København og eftersøgt af politiet siden 1947 i forbindelse med et manddrab.

For at undslippe retfærdigheden i sit land havde Emmick "lånt" en landsmands identitet og rejst rundt i verden i cirka 15 år.EMMIK FUNDET DØD 1963:

Hvorfor rejste Alf Emmik meget pludselig til Sydamerika, hvor han opholdt sig i forskellige hovedstæder? Fik han et tip om, at den henlagte sag med drabet på Meyer ville blive genoptaget af Rigspolitiets Rejsehold?


Hvorfor "faldt" Alf Jens Emmik af toget?

Hvorfor "faldt" Alf Jens Emmik natten mellem den 25- 26. juni 1963 af et eksprestoget fra Hendaye til Paris tæt ved byen Tours, og hvorfor lød hans identitetspapirer på navnet Orla Kemff Andersen?

Måske var han slet ikke faldet af noget tog i Frankrig, men var i bedøvet tilstand blevet anbragt på skinnerne af to danske agenter. Fransk politi mente officielt, at han var "faldet af toget, da en dør sprang op."

Emmik boede i Lima, Peru og sidst havde han opholdt sig i Madrid. Det forklarer, hvorfor han tilsyneladende er med et tog fra den spansk/franske grænse.


Berlingske Tidende 1963. "Alf Emmik" er fundet nær Tours.

Var det Alf Jens Emmik, der blev fundet eller et lig med et dansk pas?

Hvor blev Emmik begravet?

Havde Emmik forsøgt, at "sælge" sin "gamle viden" om guldhandler, politiske likvideringer og mordet på kontorchef Jacobsen og hustru?

Havde kontorchef Vilhelm Jacobsen korresponderet med Alf Emmik efter denne var kommet til Sydamerika, som en forfatter hævder?

Var det nogen i Danmark, der ikke ville have, at Alf Emmik kom tilbage og begyndte at "synge"?


Gentog mønsteret sig 5 år senere, da Sven Aage Geisler også manglede penge og samtidig begyndte for detaljeret at fortælle om sin viden "om både gamle dage og nye aktioner".

Læs her hvad den kendte kriminalreporter Poul Dalgaard skrev om Meyer og Emmik. "Tilsyneladende faldet af toget".Poul Dalgaard skriver igen senere samme år om sagen.