Ingeniør Paul Waldemar Meyer og Tandlæge Alf Emmik

Tandlægens navn ofte fejlagtigt skrevet "Emmich". Meyer & Emmik: Generelt

MEYER: FORSIKRINGSSAGEN

Berlingske Tidende skrev 13. maj 1945, at fru Meyer var efterlyst og at frihedskæmpere fra Hørsholm havde anholdt hende.

Hun var blevet anholdt søndag den 6. maj sammen med sin mor. De boede i et lejet sommerhus "Markhuset" på daværende Karlebovej 37.

Fru Inga Meyer blev løsladt 10 dage senere uden der var rejst sigtelse. Modstandsgruppen havde tidligere været ved Markhuset for at lede efter Paul Meyer, men valgte så anden gang, da de igen kom forgæves, at anholde hans kone og svigermor.


Markhuset i Karlebo

Af en beretning fra 1949 lavet af et medlem af P.5. fremgår det, at Paul Meyers enke havde forsøgt, at få udbetalt de livsforsikringer, hendes mand havde tegnet. Der var tegnet forsikringen både i et dansk og et tysk selskab for ½ million "nutidskroner".

Enken Inga Meyer tabte sagen ved Landsretten i 1949 og Højesteret stadfæstede dommen i september 1950.

Rapporten fra 1949 er blevet genoptrykt i et fagblad i 2004, fordi der fra flere sider er blevet rørt ved sagen. Til TV-serien "Edderkoppen", der har været genudsendt, har man hentet inspiration fra Meyer/Emmik-sagen.

Fru Inga Meyer tabte sagen primært fordi ingeniør Paul Meyer ikke havde orienteret livsforsikringsselskaberne om, at han fra begyndelsen af fyrrene beskæftigede sig med opgaver, der kunne være "livsfarlige". Forsikringsbetingelserne var derfor ikke opfyldt uanset om, han var blevet dræbt under eller efter besættelsen.