Marie Rode Madsen
Danmarks næststørste kriminalsag, der ALDRIG officielt skal opklares.
I Aarhusforstaden Højbjerg blev fru Marie Lock-Hansen myrdet en fredag formiddag Hushjælpen blev alvorligt såret af pistolsud, da gerningsmanden forlod villaen
Født 1924 i Lisbjerg ved Århus.
Datter af Katrine Marie Rode og husmand Mads Alfred Johannes Madsen.
Gift 12/04-1946 -10/11-1952 med malersvend og musiker Leif Jørgensen.
Gift 05/09-1953 -10/11-1967 med civilingeniør Oscar Marcus Lock-Hansen.
Eigil V. Knudsen fortæller om Marie Lock-Hansen i sine bøger fra 2002: Hun var vokset op i et fattigt hjem i Lisbjerg. Hun havde to ældre brødre og tre ældre søstre. Faderen var død, da hun var 7 år. I 1942 flyttede hun hjemmefra og tog præliminæreksamen. Hun har haft arbejde som telefonist, korrekturlæser og kontorassistent. På et tidspunkt var hun ansat ved Jydsk Telefon Aktie Selskab.
En af Maries søstre døde en juleaften 1931 under tragiske omstændigheder (Avisomtale her). En anden søster døde ca. 13 år senere.
I sin fritid spillede Leif Jørgensen til baller i forsamlingshuse. Efter de blev gift stoppede Marie med udearbejde. Omkring 1949-1950 fik hun dog arbejde i firmaet "Lock-Hansen og Søren Jensen", Fiskegade 1 og her mødte hun sin senere mand ingeniør Oscar Marcus Lock-Hansen.
Efter Maries død fortalte Oscar Lock-Hansen til pressen, at de havde haft et pletfri perfekt ægteskab. Politiet og vennerne lod pressen blive i troen, men tilsyneladende knirkede det alvorligt i ægteskabet. Marie mødte sin elsker omkring 1965. Hun forlangte skilsmisse samtidig med garanti for en stor andel (ægtepagt) i den fælles formue.
Bekendte til Marie Lock-Hansen siger enslydende, at hun var afholdt af både kvinder og mænd. Hun arrangerede flotte fester i gildestuen i kælderen med høj musik og mange forskellige "tema-emner". "Kom som I er", "Spansk aften", "Ung påklædning" o.l. Disse fester og andre sammenkomster er blevet udlagt af diverse lurere på forskellig måde. Af og til af gode grunde.
Vennerne afviser udadtil historier om avancerede orgier i lighed med forvekslinger med andre kvinder. Vennerne afviser også enhver forbindelse med efterretningstjenester og postordrefirmaer, der solgte "naturfilm" eller forbudt litteratur på glittet papir.
Men efterfølgende har man kunne konstatere, at både Oscar og hans advokat har lagt pres på omgangskredsen, så de ikke fortalte politiet for meget. Preben Nibe skriver i en rapport fra marts 1970, at man er helt klar over, at der foregik mere end politiet direkte fik oplyst.
Politiet skriver intet i den samlede rapport om, at Marie mødte en mand i skoven, når hun luftede hunden.
Marie afdøde søskende var Lilly (1913-1931) og Karen Margrethe (1920-1944).
Flere uafhængige kilder siger, at de har mødt Marie i Århus selskabsliv, bl.a. i "Den blaa Fugl". Politiet kan ikke bekræfte disse udsagn, men politiet er bekendt med udsagnene. (Lokalhistorisk Samling ved Hovedbiblioteket i Århus).